divendres, 15 de novembre del 2013

PROJECTE DE TREBALL : ELS NIGULS

Estimades famílies com ja sabeu a principi de curs vàrem triar el nom i l'element que ens identificaria dins l’escola com el grup de 3 anys B. Aquest nom va ser el dels NIGULS i la forma de triar-lo va ser la següent:
  1. Vàrem fer una xerrada dels diferents elements que formen el temps. Elements propers a ells com són el Sol, els Núvols, la Pluja, el Vent, els Trons i els llamps, l'Arc de Sant Martí i la Neu.
  2. Després  vàrem apuntar, aquells que eren més propers a ells, a la pissarra juntament amb la seva imatge. Una vegada escrits tots els noms, es va fer una votació d’aquells que més els agradava.
  3. El resultat de la votació va ser el següent: Sol i núvols 3 vots, Pluja 6 vots, Vent 4 vots, Núvols 6 vots i Sol 4 vots.
  4. Al sortir un empat entre dos elements (Pluja i Núvols) vàrem dur a terme unavotació de desempat i el resultat va ser el següent: Pluja 10 vots i Núvols 13 vots.
  5. Finalment, amb aquesta darrera votació va sortir el nom i l'element d'aula que ens representaria. Erem la classe dels NIGULS.
Una vegada triat l’element que ens representaria i després de moltes converses varen començar a sortir moltes inquietuds, com per exemple com és que tenen aigua, com l'agafen, etc... inquietuds que ens varem proposar investigar entre tots.
Des del primer dia de classe hem estat fent diferents activitats relacionades amb els niguls com son la decoració de la porta de l'aula, el racó dels niguls, uns dibuixos de com són els niguls, de com ens imaginam que són a través d'un conte, etc...
 
Aquesta setmana, ja hem posat en marxa el projecte, gràcies a la informació que han anat duguent els infants de casa.




Avui, concretament hem ampliat el nostre racó amb més informació i hem recordat allò treballat durant la setmana i amb un vídeo i un conte hem pogut entendre un poc més bé com és què els niguls tenen aigua a de dins i per què la tiren o fan que plogui.

 


Ha estat una activitat molt guapa!
 
També hem pintat diferents niguls que anirem decorant poc a poc i de diferents maneres per entendre els diferents estats pel qual passa un núvol. 
Aquests núvols decoraran el sostre de la nostra aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada